Welkom

Haptonomie

Haptotherapie

Wanneer Haptotherapie

Kosten/vergoeding

Wie zijn wij

 

Contact en route

Meer info

 

Haptotherapie

Belangrijke thema's binnen de haptonomie zijn eigenheid en verbondenheid. Dit wordt treffend uitgebeeld door Tjikkie Kreuger met haar beeld "mensen op weg" waarop ons logo geïnspireerd is. Gaandeweg komen we van alles tegen op onze levensweg. Blije maar ook verdrietige gebeurtenissen. Soms raken we daardoor uit balans. Het kan zijn dat je voor korte of langere tijd behoefte hebt dat er iemand met je meeloopt. Niet alles wat je te dragen hebt lost zomaar op, maar de last wordt lichter als je je verbonden weet.

Om ons met elkaar te kunnen verbinden is het van belang om bij jezelf te kunnen zijn. Om je eigen lichaam van top tot teen te bewonen.
In de haptonomie wordt het lichaam vergeleken met een huis. Net als een huis hoort ook het lichaam een plek te zijn waar je je veilig voelt en waar ruimte is om anderen toe te laten. Doordat we elkaar aanraken en aangeraakt worden, kunnen we onszelf voelen en verbinding maken met de mensen om ons heen. Als dat vermogen niet goed is ontwikkeld of beschadigd is geraakt, is het moeilijk om echt contact te maken en dat heeft invloed op je eigen welzijn, relaties, het werk, seksualiteit en de opvoeding van kinderen.

Haptotherapie helpt je de oorzaken hiervan te onderzoeken en door middel van aanraking, oefeningen en gesprekken weer te luisteren naar je lichaam.

  © D.Talma 
   

© Tjikkie Kreuger, Mensen op weg, 1998
c/o Pictoright Amsterdam 2011-03-11